Exeltis Norden

Exeltis i Norden strävar efter att bli samverkanspartner mellan läkemedelssektorn och sjukvården i syfte att få ett ökat fokus på kvinnohälsa. Exeltis etablerade sig i Norden 2016 och vi finns representerade i Sverige och Finland där vi arbetar helt fokuserade på kvinnohälsa. Inom snar framtid kommer även Danmark och Norge att vara en del av Exeltis Norden.

 

Vår ambition är att vara en lyssnande partner till gynekologer och barnmorskor, som dagligen möter vår målgrupp och deras livssituation. Vi vänder oss till kvinnor i alla skeden av livet med missionen att de alltid ska kunna leva sina liv fullt ut. Vårt syfte är att lansera produkter som möter målgruppens behov och kunna bidra till kvinnors hälsa och välmående oavsett ålder och livssituation.

Ett steg mot bättre hälsa

Exeltis är en del av familjeföretaget Chemo group, som ägs till 100 % av grundarna och makarna, biokemisterna Silvia Gold och Hugo Sigman. Idag drivs bolaget av deras son Leandro Sigman och huvudkontoret ligger sedan 1977 i Madrid i Spanien. Hugo Sigman, som ursprungligen kommer från Argentina, flyttade till Spanien 1976 och började, på sin svärfars inrådan, att jobba i läkemedelsbranschen. Han sökte då att producera högkvalitativa mediciner till humana priser, vilket han också lyckades med när han tillsammans med sin fru Silvia startade Chemo group. Under 1980-talet flyttade de tillbaka till Argentina och fortsatte det arbetet som de hade påbörjat i Europa. Exeltis startade i Europa 2003 som ett led i ett uppköp av EFFIK som specialiserade sig på gynekologiska produkter.